Прослава Св. Саве у Марибору

ПРОСЛАВА СВ. САВЕ У МАРИБОРУ


У суботу 27. јануара свечано је прослављен празник св. Саве у Марибору.
Прослава је започела св. Литургијом у 9 часова, а затим крунисана дечијом прославом у поподневним сатима, којој је присуствовало око 170 малишана.
Након краће вечерње службе приступило се резању славског колача, а затим су полазници веронауке при храму у Марибору – заједно са осталом дечицом отпојали химну св. Сави, а затим самостално и песму св. Сава србе воли. У наставку су се представили и полазници школе српског језика, као и остали малишани, који су се потрудили да науче песмице у част првог српског просветитеља.
Дружење се наставило у Великој сали, која је у фази уређења.
Овогодисњи кумови СПО Марибор – СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА МАРИБОРА, потрудила се да најмлађе малишане обрадује поклонима, као и да трпеза буде обилна ( овде се захваљујемо и свим мамама, бакама и другим домаћицама).
Кумство за наредну годину преузела је омладина Српско културно друштво Марибор . У име друштва, део славског колача преузео је г. Далибор Ристић – председник истог.
Активизам наших најмлађих чланова ( веронауку при нашем храму похађа око 75 малишана) , њихових родитеља, као и наших омладинаца добар су залог за будућност православне Цркве у Штајерској, Корушкој и Прекмурју.