Школа Српског језика

ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА

У жељи да помогнемо нашим учитељима у организацији наставе на нашој парохији данас смо имали још један састанак са њима.
Оне су већ обишле један део школа и направиле контакт са управом, као и децом и родитељима, а ове седмице ће стећи бољу слику након што обиђу све планиране школе.
У њихово име ћу вас замолити следеће:
– За поједину децу нису имали прави контакт( има више разлога), те уколико су деца била уписана, а нисте још контактирани молим вас да ми пишете Контакт(Отац Милан). Проследићу ваше податке учитељицама.
– Поједини родитељи још нису одговорили на поруке учитеља, те вас молим да то што пре учините, да би им олакшали организацију.
– уколико има вас, који тек сада имате жељу да пријавите децу, молим вас да,у Контакт(Отац Милан) напишете име и презиме детета, ваш број телефона и име школе, а ја ћу податке доставити учитељима.
– за децу у чијим школама не постоји довољан број ученика ( 8 ђака) настава ће бити организована у нашим просторима. Термин ће одредити учитељи и родитељи те деце. Само вас молим да не одустајете пре него што поразговарате са учитељицама и не покушате да нађете неки компромис по питању термина. Настоји се да се свакоме изађе у сусрет, колико је то могуће.
– За децу из удаљенијих крајева тражи се и онлине метод.
– Ускоро ће бити контактирани и родитељи из Корушке
– Постојећа ситуација нам не иде на руку. Ради ње је онемогућено да деца из једне школе слушају наставу у другој.
– за све друге инфо пишите Контакт(Отац Милан) ( биће прослеђено учитељима) или их лично контактирајте након наставе у вашој школи.