Божићна радост у ЦО мариборској

БОЖИЋНА РАДОСТ У ЦРКВЕНОЈ ОПШТИНИ МАРИБОРСКОЈ

Четвородневна радост у Црквеној општини мариборској отпочела је на Бадње јутро, св. Литургијом у Марибору и М. Соботи. Светој Литургији у Марибору, коју је служио о. Саво Косојевић,  присуствовало 60 верника, док се њих 30-ак причестило. У М. Соботи је служио о. Милан Јовановић, који је искористио ову посету овој маленој заједници да освешта и подели бадњаке, као и причести неколицину од  30-ак окупљених верника. Бадње вече већ годинама сабира највећи број верника у нашим храмовима. У Марибору је о. Саво служио  вечерње са освећењем бадњака у 18h. Вечерњем богослужењу је присуствовао надбискуп мариборски  монсињор Алојз Цвикл, који је поздравио присутне вернике честитавши им празник. Након тока је служен Акатист Господу Исусу Христу у 21h, као и Божићно јутрење у поноћ.  У току Бадњег вечера мариборски храм је посетило 500-700 верника.
Истовремено, у храму у Равнама окупило се близу 300 верника, од чега 80-ак малишана, који су награђени прикладним пакетићима. Отац Милан је служио вечерње са освећењем и налагањем бадњака.
Божићну Литургију, у храму св. Ћирила и Методија у Марибору, служио је о. МИлан Јовановић. Од присутних 130 верника половина је приступила св. чаши. О. Саво је радост Божићног јутра поделио са верницима у Корушкој. На крају св. Литургије оци су пренели благослов Његове Светости и осталих Архијереја СПЦ, прочитавши Божићну посланицу. Света Литургија је служена у мариборском храму и други и трећи дан Божића.