Nekategorizovano

Hramovna slava

HRAMOVNA SLAVA U MARIBORU

Mariborska pravoslavna zajednica proslavila je svoje zaštitnike, sv. braću Ćirila i Metodija. Liturgijska proslava je otpočela u sredu 24. maja sv. Liturgijom, koju je služio otac Radovan Dimitrić iz Koprivnice, uz sasluženje mariborskih paroha o. Save i o. Milana.
Nakon toga, u subotu 27. maja je održana centralna proslava. Sv. Liturgiju su služili: prota Milad Duduković, Arhijerejski namesnik ljubljanski, prota Peran Bošković iz Ljubljane, otac Branislav Todorić iz Kranja, domaćin- otac Savo Kosojević, kao i đakon Uglješa Pilinger iz Varaždina. Za pevnicom su pojali mariborski pojci i otac Milan Jovanović, paroh mariborski.
Stotinjak vernika uzelo je učešća u ovom Liturgijskom sabranju, od čega se veći broj i pričestio. Nakon trikratnog ophoda, prota Milan Duduković je verujući narod poučio o svetlom primeru svete braće.
Porodica Kalezić iz Maribora priredila je svečani ručak za sve prisutne, kojem su prisustvovali i mariborski nadbiskup, monsinjor Alojz Cvikl i gospodin  Andrej Fištravec, gradonačelnik grada Maribora.
U toku svečanog ručka, otac Milan Jovanović je pozdravio prisutne goste i tom prilikom polaznicima škole veronauke i srpskog jezika u Mariboru uručio pohvalnice. Ove godine školu je pohađalo 20 mališana. Na kraju se predstavila i pevačka sekcija SKD sv. Nikola iz Maribora.

01
04
03
05
02
06
09
00
07
08
10
11
12
15
13
14
16
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...